Pompoensoep met kardamom



1 pompoen (of 2 winterpenen)
2 eetlepels olijfolie
1 kardamom zaadje
halve theelepel komijnzaad
halve theelepel kerriepoeder
halve theelepel chilizaadjes
zeezout
600 ml groentebouillon (gebruik een blokje voor een halve liter, anders wordt het te sterk)
eetlepel creme fraiche, kookroom of geitenkaas
verse koriander (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen (of wortel) in stukjes en leg op een bakplaat. Pel de kardamom en maal fijn met de komijnzaadjes, chilizaaadjes en het zout in de vijzel. Voeg de kerrie en olie toe en smeer de groenten ermee in. Bak ze 30 minuten in de oven. Haal ze door de blender samen met de (hete) bouillon. Voeg de creme fraiche toe en verwarm de soep nog even. Garneer eventueel met verse koriander. 

No comments:

Post a Comment